Till sidans innehåll
Region-4 2012
Fredrik Magnusson, Sofia Nilsson

Fredrik Magnusson och Sofia Nilsson R4-Tourvinnare 2012. //Foto: Martin Söderberg.

Spännande avslutningar

De senaste dagarna har alla regionala Cuper avgjorts. Det blev som vanligt en strid in på slutet med mycket bra skidåkning.

USM-kvalet avgjordes i Gesunda och slutsegrare i såväl kvalsammanställningen som i Region-4 A-tour blev i damklassen Elin Olofsson från Huddinge.

Olle Sundin, Djurgården vann kvalet för herrarna men segrare i Region-4 A-Tour blev Henrik Nyström från Sollentuna.

C-åkarna hade sin final i Saltsjöbaden och där tog Sollentuna storslam i totalerna med seger i såväl dam- (Clara Saks) som herrklassen (Pontus Tegström) och även i lagtävlingen "Mälarcupens Bästa Klubb" som avgjordes för tionde gången där Sollentuna nu har fyra inteckningar.

För B-åkarna avgjordes Mälarcupen på Lidingö och där stod slutligen Emelie Henning, Järfälla AK, och Fred Hansson, Saltsjöbaden, som totalsegrare. Fred vann för övrigt Mälarcupen även förra säsongen.

Prisutdelningen för totalsammanställningarna i C- och B-klasserna kommer ske vid C-finalen i Gesunda respektive Landsdelsfinalen i Sunne.

Region-4 Touren kördes för första gången i Sunnerstabacken i Uppsala och det var även ett samarrangemang med Mastersserien.

Fredrik Magnusson, Huddinge, tog sin tredje inteckning i rad i Vandringspriset i en hård duell med klubbkompisen Viktor Stenberg.

Damklassen vanns av Sofia Nilsson från Täby som höll undan för Louise Krapf från Uppsala som inte lyckades försvara sin seger från förra året.

Nu väntar spännande kval till USM i Sverigefinalen i Idre där regionen har flera åkare med och om ett par veckor avgörs USM I Vemdalen.


  • Region 4